Jaha, TVÄRBANAN igen…! Den förbannade plåtlådan på räls som bara ställer till problem! Alltid är det nåt! Man kan inte åka med eländet utan att det ska hända nåt konstigt. Som häromdagen, då hade jag oturen att sätta mig på den där skräpbussen på skenor. Plötsligt tvärbromsar hela skiten mitt i färden så att ALLA flyger framåt som en jävla dominoeffekt! Jag tappade kaffet rätt ner i knät och kärringen bredvid mig tappade sina jäkla matkassar – purjolökar och fan vet allt rullade runt över hela vagnen! Orsaken? Jo, en jävla katt som sprang över spåret! En katt, för helvete! Skulle det inte vara smartare att sätta upp ett staket eller nåt, så vi slipper bli behandlade som jävla bowlingkäglor?!

Och inte nog med det. Varje gång man går på tvärbanan är det som ett lotteri om den ens ska komma i tid. Jag menar, är det för mycket begärt att en grej som går på räls ska hålla tidtabellen? Men nej då, den där förbannade tvärbanan ska alltid vara sen. Eller så står den still. Som den gången när den bara stannade. Där stod vi som idioter i 25 minuter medan föraren sprang runt som en yr höna och försökte hitta nån ”teknisk lösning”. Teknikskit! Förr i tiden, när jag var ung, då åkte vi med hederliga bussar som hade riktiga hjul, och chaufförerna visste hur man hanterade problem utan att behöva krångla med nåt jäkla datasystem. Nu är allt ”elektroniskt” och ”automatiskt”, och det går åt helvete för varje liten grej!

Och vad är grejen med att tvärbanan ska tränga sig genom varenda litet bostadsområde? Det är som att man bor mitt i en jävla racerbana! Man kan inte sitta på balkongen utan att höra det där jävla gnisslandet och klonket hela dagen! Åh, jag säger då det… hade vi levt på min tid hade vi inte accepterat sån här skit. Tvärbanan… en förbannad plåga på räls!

Det här inlägget är skrivet med en stor dos humor och sarkasm. Om du känner igen dig själv i något av beteendefelen, kanske det är dags att ändra på det!

Jaha, TVÄRBANAN igen…!

Inläggsnavigering


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Share via
Copy link